Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Φυλάκισαν 10χρονη επειδή κατήγγειλε βιασμό

paidi 250x180 Φυλάκισαν 10χρονη επειδή κατήγγειλε βιασμό

Ένα 10χρονο κορίτσι από την Ινδία βρέθηκε για μερικές ώρες πίσω από τα σίδερα της φυλακής, επειδή υποστήριξε πως έπεσε θύμα βιασμού!

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πόλη Bulandshahr της Ινδίας και αποκαλύφθηκε από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης. Το κορίτσι πήγε μαζί με τη μητέρα του σε αστυνομικό τμήμα γυναικών, για να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού, κατέληξε όμως για κάποιες ώρες στη φυλακή.
Για την απίστευτη υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα και όπως υποστηρίζει ο ανώτερος επιθεωρητής της αστυνομίας Gulab Singh «το παιδί είναι ανήλικο, κι αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν ούτε να κρατηθεί πίσω από τα σίδερα αλλά ούτε και να παραμείνει στο τμήμα ως θύμα. Κάτι τέτοιο είναι λάθος. Αν η αξιωματικός έχει προβεί σε μία τέτοια ενέργεια τότε θα λάβουμε σίγουρα τα απαραίτητα μέτρα».
Γυναίκα πολιτικός της περιοχής, η Rita Bahuguna Joshi υποστήριξε στο CNN-IBN ότι το εν λόγω περιστατικό είναι ενδεικτικό ενός μεγαλύτερου προβλήματος επιβολής νόμου στην Ινδία. Η ίδια συνεχίζει λέγοντας πως «αντί να συλληφθεί ο δράστης, η αστυνομία συλλαμβάνει το κορίτσι. Το έχουμε καταγγείλει αυτό εδώ και πολύ καιρό, κι όμως κανείς δεν κάνει τίποτα. Συγχαίρω τα ΜΜΕ που καλύπτουν όλα αυτά τα θέματα. Θέλουμε να ληφθούν αυστηρά μέτρα για τον ένοχο. Η κυβέρνηση απέτυχε να κάνει το οτιδήποτε». Και συνεχίζει λέγοντας πως «η αναισθησία τόσο της αστυνομίας όσο και της κυβέρνησης είναι έκδηλη εδώ».
Και τα ινδικά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν τις ενέργειες της αστυνομίας και αποκάλεσαν το γεγονός «σοκαριστικό».

πηγή : troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου