Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Οι δέκα "τρελές" ιδέες Ελλήνων που διεκδικούν βραβείο επιχειρηματικότηταςΗ Ελληνική Πρωτοβουλία, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συστάθηκε από Έλληνες της διασποράς, προσφέρει 500.000€ σε πέντε "τρελές" επιχειρηματικές ιδέες ώστε να βοηθηθούν στην υλοποίησή τους.


Οι κριτές θα αξιολογήσουν τα επιχειρηματικά σχέδια με βάση την καινοτομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βιωσιμότητα.
Οι δέκα φιναλίστ, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της "Ελληνικής Πρωτοβουλίας", είναι:

1. Punctum - Στατιστική ανάλυση κοινού θεατρικών παραστάσεων μέσω ερωτηματολογίων και βάσης δεδομένων. Στόχος, η επαναπροώθηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στους συντελεστές της παραγωγής.

2. Mezolift - Ενας ανελκυστήρας πολύ χαμηλής κατανάλωσης που αποθηκεύει την ενέργεια του ήλιου σε μπαταρίες.

3.Training Experience Centre - Ενα κέντρο διαδραστικής - βιωματικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο να εγείρει το αυθόρμητο ενδιαφέρον και την προσήλωση των συμμετεχόντων.

4. RabT - Μια εφαρμογή για smartphones και tablets που επικεντρώνεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία του mobile video. Προβάλλει μια σειρά από videos σχεδιασμένη ξεχωριστά για κάθε χρήστη, που αναλύει το προφίλ του.

5. Stella Mare - Η εταιρεία θα έχει ως αντικείμενο τη φιλετοποίηση σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών, την ωρίμανση των δύο προϊόντων σε βιολογικό ξύδι και τη συντήρησή τους σε βιολογικό ελαιόλαδο με προσθήκη μπαχαρικών και μυρωδικών.

6. Sports Management Index - Η ιδέα είναι η μετατροπή των αθλητικών στατιστικών στοιχείων από άψυχα νούμερα σε ζωντανό εργαλείο παρακολούθησης της απόδοσης παικτών και ομάδων.

7. Great Catering - Μια νέα καινοτόμος τεχνολογικά εταιρεία catering που θα εξυπηρετεί ιδιώτες, εταιρείες και ιδιωτικές εκδηλώσεις. Τα μενού δεν θα είναι τυποποιημένα, καθώς θα παρασκευάζονται από δημιουργική ομάδα με καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής και προετοιμασίας, η οποία θα εστιάζει τόσο στην παρουσίαση όσο και στις προσωπικές προτιμήσεις των πελατών τους.

8. Solar Electric Tricycle - Η επιχείρηση θα κατασκευάζει και θα διαθέτει ένα μοντέρνο, πράσινης ενέργειας, εύχρηστο, ελαφρύ ηλεκτρικό τρίκυκλο, εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας αυτοματισμούς και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του.

9. Corfu Living History Museum - Μουσειακή έκθεση σε μορφή αυθεντικού παλαιού κερκυραϊκού αρχοντικού όπου θα παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή μιας τυπικής οικογένειας ευγενών του 19ου αιώνα, με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, πραγματικές μυρωδιές και ήχους εκείνης της εποχής, ώστε ο επισκέπτης να «ταξιδεύει» στο παρελθόν, έχοντας μια ιδιαίτερη και ολοκληρωμένη εμπειρία.

10. Greek Food Obsessions - Επιλεγμένα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα σχεδιασμένα κατάλληλα ώστε να διεισδύσουν σε παγκόσμιες αγορές. Μοναδικοί και πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί συσκευασμένοι και έτοιμοι προς κατανάλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου