Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

οι άνδρες είναι πιο ευτυχισμένοι από τις γυναίκες όταν πρόκειται για τη δική τους εμφάνιση



Τι σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος; Μια έρευνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι ορισμένες αρχές της ζωής συμβάλλουν στην ευτυχία σε όλους τους ανθρώπους.





Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν είχαν μια γενική εικόνα ζωής της αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας, αξιολογώντας με τη στάση τους το "μισό φλιτζάνι άδειο" ή "μισό φλιτζάνι γεμάτο». Η έρευνα μέτρησε  έπειτα 12 σημαίνοντες παράγοντες της σύγχρονης ζωής, με την αξιολόγηση στοιχείων, όπως το σεξ και τα χρήματα, και διαπίστωσε ότι ο μέσος ενήλικας αξιολόγησε τη συνολική βαθμολογία ευτυχίας του σε 64 %, έξι στους 10 συμμετέχοντες ισχυρίζονται ότι έχουν μια θετική προοπτική.
Οι παντρεμένοι και άνω των 55 συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία στην κλίμακα ικανοποίησης, αν και το ένα πέμπτο των ζευγαριών δήλωσαν ότι είχαν γίνει πιο απαισιόδοξοι από τότε που δεσμεύτηκαν. Η έλλειψη χρημάτων και οι ανησυχίες για τα οικονομικά γενικά βρέθηκαν να είναι οι μεγαλύτεροι συντελεστές κατάθλιψης μέρα με τη μέρα, που επηρεάζει το 46 % των ερωτηθέντων.
Η διαφορά των επιπλέον $ 200 (£ 132) το μήνα για το μέσο άτομο βελτίωσε σημαντικά τη διάθεσή του. Καλύτερος καιρός και περισσότερη στοργή και αφοσίωση από το  άλλο μισό τους  προτάθηκαν ως μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για την ενθάρρυνση της αισιοδοξίας. Τρώγοντας υγιεινά, μα αναρρώνουν από μια ασθένεια, και ο ελεύθερος χρόνος με την οικογένεια συμπεριλήφθηκαν επίσης στην έρευνα.
Είναι ενδιαφέρον ότι η εξέταση αποκάλυψε επίσης ποια πρότυπα των φύλων συνδέονται με την ικανοποίηση, με τους άνδρες και τις γυναίκες που ανέφεραν διάφορα επίπεδα ικανοποίησης όταν επρόκειτο για ορισμένους παράγοντες - αλλά συνολικά οι άνδρες βρέθηκαν να είναι πιο ευτυχισμένοι από ό, τι οι γυναίκες σε επτά από τις 12 πτυχές ζωής, ειδικά όταν επρόκειτο για την εμφάνιση και τα οικονομικά τους.
Στερεοτυπικά οι γυναίκες ασχολούνται νευρωτικά με την εμφάνισή τους κι έτσι επιβαρύνονται με πολλές κοινωνικές και ψυχολογικές επιδράσεις που προκαλούν αρνητική αυτοεκτίμηση, συνδέοντας το πόσο θεωρούν ότι αξίζουν με το πως αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους σωματικά. Ο αέρας της εμπιστοσύνης των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων τους αντικατέστησε την ανησυχία της πραγματικής φυσικής εμφάνισης για τους άνδρες, όπως και η επαγγελματική ασφάλεια και τα οικονομικά.
Οι γυναίκες βρέθηκαν να επικεντρώνονται περισσότερο στην αγάπη, το σεξ, και την οικογένεια ενώ οι άνδρες ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι με τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους, τους μισθούς τους, την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, καθώς και τη συνολική εμφάνιση.


πηγή:myreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου