Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η Ουκρανία απαγορεύει το πορνό... εκτός αν είναι για ιατρικούς λόγους



Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει απαγορεύσει την πορνογραφία ... εκτός αν το πορνό έχει συνταγογραφηθεί για ιατρικούς σκοπούς.



Σύμφωνα με το νόμο, η κατοχή οποιουδήποτε πορνογραφικού υλικού (όχι μόνο hardcore πορνό) θεωρείται ποινικό αδίκημα που επιφέρει πρόστιμο περίπου 110 δολαρίων, ή μέχρι 3 χρόνια στη φυλακή. Η παραγωγή πορνό ήταν ήδη παράνομη στη χώρα.
Το πρόβλημα με το νόμο (όπως και οι περισσότερες προσπάθειες λογοκρισίας) έρχεται να καθορίσει αυτό που μετράει ως πορνό. Ο ορισμός (όπως μεταφράστηκε) διαβάζεται: "Η πορνογραφία είναι χυδαία,κυνική, άσεμνη απεικόνιση σεξουαλικών πράξεων, που δεν επιδιώκουν κανένα άλλο στόχο, η  επίδειξη των γεννητικών οργάνων, ανήθικη στοιχεία της σεξουαλικής πράξης, σεξουαλικές διαστροφές, ρεαλιστικά σχέδια που δεν πληρούν ηθικά κριτήρια και προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου με την υποκίνηση χαμηλών eνστίκτων ».
Πάντως το Κίεβο, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας,θεωρείται Μέκα του σεξοτουρισμού στην Ευρώπη.Πολλές νέες γυναίκες από την επαρχία μετακομίζουν στο Κίεβο για να βρουν μια καλύτερη ζωή.'Ομως οι οικονομικές δυσκολίες και η ανεργία τις σπρώχνει στην πορνεία.Το ποσοστό αυτών των γυναικών αποτελεί το 90% από τις πόρνες που δουλεύουν στο Κίεβο. 
Οι πόρνες δεν έχουν καμία προστασία, από πλευράς κάποιου νόμου, στην Ουκρανία. 

πηγή: myreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου