Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Το Facebook ξεκίνησε τις χρεώσεις στην Ευρώπη: Δείτε το ποσό!

Το Facebook ξεκίνησε τις χρεώσεις στην Ευρώπη: Δείτε το ποσό!

Οι χρήστες του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης στη Μεγάλη Βρετανία καλούνται να πληρώσουν έως 11 λίρες, ώστε να στείλουν μηνύματα σε διασημότητες και άλλα άτομα που δε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των φίλων τους.Πρόκειται για μία δοκιμαστική κίνηση που επιβεβαιώθηκε από το Facebook, με τους υπευθύνους να σημειώνουν ότι δε γνωρίζουν αν θα επεκταθεί.
Προς το παρόν, η χρέωση για την αποστολή ενός μηνύματος υπολογίζεται από έναν αλγόριθμο, με βάση τη δημοφιλία ενός χρήστη, τους φίλους του, ή την ποσότητα των μηνυμάτων που δέχεται.

Σύμφωνα με το digitallife.gr  πιο "ακριβός" στην επικοινωνία μαζί του είναι ο Tom Daley, ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, ενώ το ποσά μικραίνουν για λιγότερο διάσημους, όπως, για παράδειγμα, η φίλη του πρίγκιπα Harry, Cressida Bonas για την οποία καλείστε να χρεωθείτε 71p ώστε να της στείλετε μήνυμα (δεν ξέρουμε γιατί μπορεί να το θέλετε αυτό, αλλά, εν πάσει περιπτώσει).
Το Facebook εξετάζει τις χρεώσεις αυτές ως ένα τρόπο να αποφευχθεί το ατελείωτο spamming, το οποίο δέχονται πολλοί "διάσημοι" χρήστες στο λογαριασμό τους, σε κάθε περίπτωση οι αντιδράσεις θεωρούνται δεδομένες.υρ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου