Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τα νεα ''έξυπνα'' γυαλιά της Google



Λεπτομερή λίστα με τις προδιαγραφές των «έξυπνων» γυαλιών δημοσίευσε η Google φέρνοντας για πρώτη φορά στο φως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Google Glasses.
Μέσω του συγκεκριμένου καταλόγου αποκαλύπτεται πως τα γυαλιά διαθέτουν οθόνη 640 x 360 pixel η οποία, σύμφωνα με την Google, είναι ισοδύναμη με ένα μόνιτορ υψηλής ευκρίνειας με μέγεθος 25 ίντσες, που βρίσκεται τοποθετημένο σε απόσταση 2,4 μέτρων.
Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με κάμερα 5 megapixel, που μπορεί να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 720p.
Αντί για ηχεία, η μουσική και οι υπόλοιποι ήχοι αναπαράγονται μέσω της τεχνολογίας ακουστικής αγωγιμότητας, προκαλώντας δηλαδή δονήσεις στα οστά γύρω από τα αφτιά του χρήστη.
Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι 16 GB, από τα οποία τα 12 GB θα είναι ελεύθερα, ενώ τα Google Glasses θα προσφέρουν τη δυνατότητα συγχρονισμού με μια υπηρεσία cloud storage της Google, πιθανότητα την Google Drive.
Η αυτονομία της μπαταρίας είναι 24 ωρών για “τυπική χρήση”, παρόλο που η διάρκεια «ζωής» της θα επηρεάζεται από τη χρήση υπηρεσιών όπως το Hangout του Google+ ή τη συχνή λήψη βίντεο.
Θα έχουν σύνδεση με Wi-Fi (802.11b/g), και θα μπορούν να λειτουργήσουν με οποιοδήποτε τηλέφωνο διαθέτει Bluetooth, όπως επίσης υποστήριξη εφαρμογής MyGlass, για τηλέφωνο με λειτουργικό Android 4.0.3 και άνω, μέσω της οποίας θα ενεργοποιείται το GPS και η ανταλλαγή μηνυμάτων SMS.
Η εταιρεία δεν έκανε γνωστό πότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή ώστε να διατεθούν στο εμπόριο, μια ημερομηνία που αναλυτές τοποθετούν στις αρχές του 2014.

Επιπλέον, η Google διέθεσε το Mirror API Overview, το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για τα «έξυπνα» γυαλιά.

του/της Χριστίνα Γεωργίου


http://www.myreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου