Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Gransnet: το facebook των γιαγιάδων






Το διαδίκτυο μπήκε τόσο πολύ στη ζωή μας που και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι πρέπει να εξοικειωθούν με αυτό ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα. Για το σκοπό αυτό το φιλανθρωπικό ίδρυμα Nominet Trust, το οποίο παρέχει κονδύλια για ανάπτυξη σε τεχνολογικές εφαρμογές με κοινωνικούς σκοπούς, χρηματοδοτεί τη λειτουργία ενός νέου κοινωνικού δικτύου που απευθύνεται αποκλειστικά σε μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους.
Το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης ονομάζεται Gransnet, ονομασία που παραπέμπει στην αγγλική λέξη grandmother (γιαγιά). Η εφαρμογή θα ξεκινήσει πιλοτικά σε διάφορες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας και θα γνωστοποιούνται μέσα από αυτή διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν τους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με το BBC, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους διαδίκτυο, με ποσοστό 40% να είναι ηλικίας άνω των 75 ετών.

Ανάμεσα στους πρώτους γνωστούς στο ευρύ κοινό χρήστες του νέου ιστότοπου περιλαμβάνονται η συγγραφέας Κάθι Λετ, η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Τζούντι Φίνεγκαν καθώς και ο ηθοποιός Τίμοθι Σπαλ.

myreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου