Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Sprint vs Jogging: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους;

Sprint vs Jogging: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους;


To jogging είναι μια αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης και μεγάλης διάρκειας που σε βοηθά να αποκτήσεις αντοχή και να κάψεις θερμίδες. Από την άλλη πλευρά το sprint απαιτεί γρήγορο τρέξιμο για μικρές αποστάσεις και λίγη ώρα και περιλαμβάνει σύντομες και έντονες εκρήξεις τρεξίματος που συνοδεύονται από διαστήματα ανάπαυσης. 
Συγκριτικά ο αριθμός των θερμίδων που καις με το sprint είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς αποτελεί μια πολύ έντονη άσκηση, το πρόβλημα όμως είναι ότι είναι πολύ κουραστικό με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συνεχίσεις για πολλή ώρα.  Αντίθετα το jogging δεν είναι τόσο κουραστικό, διαρκεί περισσότερο και είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για να κάψεις θερμίδες σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, η αντοχή που αποκτάς με το jogging βοηθά ακόμα περισσότερο στην καύση θερμίδων για όση διάρκεια τρέχεις. 
Οι απόψεις για το ποια από τις δύο μεθόδους είναι καλύτερη διίστανται, οι περισσότεροι όμως συμφωνούν ότι τα ιδανικότερα αποτελέσματα έχει ένας συνδυασμός και των δύο, κάνοντας για παράδειγμα sprint στα διαλείμματα του καθιερωμένου σου jogging. Με τον τρόπο αυτό κουράζεσαι λιγότερο και παράλληλα καις περισσότερες θερμίδες.

inshape.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου